Bebilon 2 - kompletna kompozycja*
Mleko mamy to dla nas nieustająca inspiracja. Dlatego, bazując na wieloletnich badaniach, nasze produkty wzorowane są nie tylko składem mleka matki, ale również naturalnymi procesami z udziałem składników znajdujących się w tym niezwykłym pokarmie oraz jego funkcjonalnością. Wszystko po to, aby dzieci, które z różnych przyczyn nie są karmione piersią, mogły otrzymać właściwe wsparcie w rozwoju i budowaniu odporności.
*Kompletna kompozycja Bebilon 2 zgodna z przepisami prawa zawiera m.in. witaminy A, C i D dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, DHA dla rozwoju mózgu i wzroku (korzystny efekt występuje przy spożyciu 100 mg DHA dziennie) oraz żelazo dla rozwoju poznawczego. Laktoza, DHA, HMO: 3'GL, witaminy, żelazo, wapń oraz nukleotydy naturalnie występują w mleku mamy.
**Zawiera witaminy A, C i D ważne dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.
O mleku Bebilon 2
Kwasy tłuszczowe: DHA dla rozwoju wzroku i ALA (omega 3) dla rozwoju mózgu oraz AA (omega 6) naturalnie występujące w mleku mamy.
*HMO 3’GL: Oligosacharyd identyczny jak oligosacharyd pokarmu kobiecego. 3'GL naturalnie występuje w mleku mamy. 3'GL pochodzi z naszego unikalnego procesu.
Unikalna kompozycja oligosacharydów GOS/FOS odwzorowuje kompozycję oligosacharydów mleka matki.
Niezbędne witaminy i składniki mineralne w odpowiednich ilościach,
w tym: A, C i D, które tak jak w mleku matki odpowiadają za wsparcie odporności.
Wapń dla mocnych kości i żelazo dla rozwoju poznawczego
Unikalna formuła powstała z wykorzystaniem rodzajów bakterii takich jak te naturalnie występujące w mleku matki.
Inspirując się składem mleka matki i naturalną aktywnością bakterii, które w nim występują, stworzyliśmy Bebilon Pronutra Advance 2
W naszym wyjątkowym procesie tworzenia formuły wykorzystujemy rodzaje bakterii takie jak te naturalnie występujące w mleku matki.
Początek procesu – mleko i dobre bakterie
Do mleka zawierającego naturalny cukier – laktozę – dodajemy dwa starannie wyselekcjonowane szczepy bakterii.
Naturalna aktywność bakterii
Bakterie rozpoczynają naturalny proces aktywności – przetwarzają laktozę i inne składniki, wytwarzając przy tym wartościowe substancje m.in. HMO 3’GL.
Zatrzymanie aktywności i utrwalenie
Gdy powstanie odpowiednia ilość wartościowych substancji, proces zostaje zatrzymany poprzez delikatne schłodzenie. Dzięki temu większość bakterii przestaje być aktywna, ale wytworzone w procesie ich naturalnej aktywności składniki zostają zachowane.
Stała jakość i ilość dobroczynnych składników
W każdej porcji znajduje się taka sama ilość cennych składników, które powstały w wyniku naturalnej aktywności bakterii. Dzieje się tak dlatego, że cały proces zawsze przebiega w ściśle kontrolowanych warunkach – z odpowiednio dobraną temperaturą, czasem trwania i poziomem pH.