tarcza_50 lat_HA 1 i 2.jpg

Poznaj Bebilon PROSYNEO™ HA Hydrolyzed Advance 2

Nasza unikalna ekspertyza

Czy wiesz, że w momencie przyjścia na świat układy i narządy niemowlęcia nie są jeszcze w pełni rozwinięte i dojrzewają stopniowo po narodzinach? W oparciu o 50 lat zaawansowanych badań nad mlekiem matki, zespół naukowców i ekspertów Nutricia opracował Bebilon Prosyneo™ HA Hydrolyzed Advance 2, delikatną formułę zawierającą zhydrolizowane białko pocięte na mniejsze fragmenty. Zastosowanie produktu zawierającego zhydrolizowane białko może być wskazane dla dzieci wymagających specjalnie dopasowanej, delikatnej formuły.

Bebilon_Prosyneo_HA_2_cien.jpg

O produkcie Bebilon PROSYNEO™ HA 2

Bebilon PROSYNEO™ HA Hydrolyzed Advance 2 to jedyna formuła, która łączy kompozycję Syneo™ i unikalną strukturę białka delikatnie pociętą na mniejsze fragmenty (tak zwane zhydrolizowane białko). Powstało, aby wspierać rozwój niemowląt wymagających specjalnie dopasowanej, delikatnej formuły. 

Dowiedz się więcej
ikona GOS-FOS.jpg

Co składa się na SYNEO™

Bebilon Prosyneo™ HA Hydrolyzed Advance 2 zawiera

  • Zhydrolizowane białko: unikalna struktura białka pocięta na mniejsze fragmenty, dzięki czemu formuła jest delikatna
  • Unikalna kompozycja SYNEO™:
  • Bifidobacterium breve M-16V, szczep należący do gatunku bifidobakterii naturalnie występującego u niemowląt karmionych piersią
  • Unikalna kompozycja oligosacharydów GOS/FOS, które odwzorowują kompozycję oligosacharydów mleka matki
  • Immuno-kompozycja: witaminy A, C, D oraz cynk dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego*
  • DHA (Omega 3) ważny dla prawidłowego rozwoju mózgu*

*Zgodnie z przepisami prawa zawiera DHA, witaminy A, C, D oraz cynk.

Sposób przygotowania

  1. Umyj ręce. Wygotuj butelkę i smoczek w wodzie przez 10 minut.
  2. Gotuj świeżą wodę pitną przez 5 minut; pozostaw do schłodzenia (do około 40 oC). Sprawdź tabelę żywienia. Wlej dokładną ilość uprzednio przegotowanej, ciepłej wody do wygotowanej butelki.
  3. Używaj wyłącznie załączonej miarki. Odmierz dokładną liczbę płaskich, nieubitych miarek produktu Bebilon Prosyneo™ HA Hydrolyzed Advance 2 i dodaj je do przygotowanej butelki.
  4. Nie gotuj ani nie podgrzewaj produktu w kuchence mikrofalowej, by uniknąć zagrożenia oparzeniem i aby utrzymać odpowiednią ilość bakterii Bifidobacterium breve.
  5. Zamknij butelkę i potrząśnij do całkowitego rozpuszczenia proszku. Załóż na butelkę wygotowany smoczek. Sprawdź temperaturę produktu wewnętrzną stroną przegubu dłoni. Umyj butelkę i smoczek zaraz po użyciu.

Zamknij butelkę i potrząśnij do całkowitego rozpuszczenia proszku. Załóż na butelkę wygotowany smoczek. Sprawdź temperaturę produktu wewnętrzną stroną przegubu dłoni. Umyj butelkę i smoczek zaraz po użyciu.

Ten produkt jest dostępny online:

Kup bez wychodzenia z domu

Ten produkt jest dostępny online:

Kup bez wychodzenia z domu

bee.png
e-melissa.png
olmed-logo
wapteka-logo
logo_allecco
dodomku-log
cefarm-logo
image 54.png

Jak powstaje alergia?

Proces powstawania alergii pokarmowej składa się z dwóch faz. Faza uczulania rozpoczyna się, gdy alergen po raz pierwszy trafia do organizmu przez wchłonięcie lub połknięcie. Pierwszą linię obrony stanowią komórki układu odpornościowego.

Rozpoznają one alergeny i je zapamiętują. Na podstawie zebranych informacji układ odpornościowy wytwarza dopasowane do budowy alergenu przeciwciała. Pierwszy kontakt z uczulającym składnikiem przebiega bezobjawowo, ale pamięć o nim pozostaje w organizmie.

Alergeny i grupy ryzyka

Do grupy najczęstszych alergenów, wywołujących reakcję u niemowląt i małych dzieci, należy białko mleka krowiego, ale także białko jaja kurzego, pszenica, ryby, skorupiaki oraz różne rodzaje orzechów.

Najczęstszym alergenem wśród najmłodszych jest białko mleka krowiego. Alergia ta dotyczy 2-3% niemowląt.

Ryzyko wystąpienia alergii pokarmowej

Alergia pokarmowa występuje najczęściej u niemowląt (6-8%), rzadziej u dzieci i młodzieży (3-4%), u dorosłych zaledwie 1-3%.

Niedojrzałość mechanizmów odpornościowych, barier ochronnych oraz anatomiczno-fizjologicznych cech układu pokarmowego sprawiają, że najczęściej chorują najmłodsi - organizm dziecka jest łatwym celem dla alergenu. Zwiększone przenikanie czynników uczulających z jelita do krwi ułatwia uszkodzenie błon śluzowych układu pokarmowego niemowlęcia.

W rozwoju reakcji alergicznej znaczącą rolę odgrywać mogą także czynniki środowiskowe, takie jak narażenie dziecka na kontakt z dymem tytoniowym, zaburzenia flory bakteryjnej jelit czy stosowanie doustnych antybiotyków.

Ryzyko wystąpienia alergii pokarmowej
Ryzyko wystąpienia alergii pokarmowej
Mikrobiota jelit

Od 70% do 80% komórek układu odpornościowego znajduje się w jelitach.

W mikrobiocie jelit zdrowych niemowląt urodzonych siłami natury i karmionych piersią dominują bakterie z rodzaju Bifidobacterium.

Gdy nie ma możliwości karmienia piersią, po konsultacji z lekarzem wybierz mleko dopasowane do potrzeb dziecka, zawierające Bifidobacterium breve - jedną z bakterii naturalnie występującą w jelitach zdrowych niemowląt karmionych piersią.

Sposób porodu oraz antybiotyki przyjmowane przez mamę w trakcie ciąży wpływają na rodzaj i liczbę bakterii nabytych przez noworodka.

Dowiedz się więcej
Antybiotykoterapia

Antybiotykoterapia

Wykazano, że terapia antybiotykami ma niekorzystny wpływ na mikrobiotę przewodu pokarmowego. Za ich sprawą dochodzi do zmiany proporcji głównych rodzajów bakterii zasiedlających jelito człowieka, a także do modyfikacji ich składu i zmniejszenia zróżnicowania gatunkowego. Wpływa to na większe prawdopodobieństwo rozwoju alergii. Antybiotykoterapia może przyczyniać się do zaburzenia dojrzewania układu odpornościowego dziecka, jednak zdarza się, że jest ona niezbędna – wtedy powinna być prowadzona pod ścisłą kontrolą lekarza pediatry.

Dowiedz się więcej
kalkulator-alergii.png

Kalkulator alergii

Sprawdź czy Twoje dziecko jest narażone na alergię

Sprawdź

Chcesz porozmawiać o rozwoju i żywieniu Twojego dziecka?

Skontaktuj się z naszymi ekspertami

Chcesz porozmawiać o rozwoju i żywieniu Twojego dziecka?